Speel- en ontmoetingspleinen Terwispel
Sinds 2017 heeft Plaatselijk Belang het Speel- en Ontmoetingsplan (SOP) geïntroduceerd. In 2019 is dit aangevuld met een beweegplan. Inmiddels beschikken wij in ons dorp over 3 speeltuinen en een beweegpark. De speeltuinen zijn volledig gefinancierd d.m.v. fondsenwerving, sponsoring en subsidie.

’t Feantsje:
Deze speeltuin is in 2009 aangelegd en in 2020 uitgebreid met een draaicarrousel. Onderhoud en keuring van de toestellen wordt door gemeente Opsterland gedaan.

Het schoolplein:
Het speelplein van basisschool ’t Ambyld is in 2018/ 2019 volledig gerenoveerd. Het plein bestaat uit een peuter-/ kleuterplein, een jeugdplein, een pannakooi en een avonturenbos. Na schooltijd is het schoolplein toegankelijk als openbare speeltuin. Onderhoud en keuring van de toestellen wordt door Comprix gedaan.

De Visserwei:
Deze speeltuin is in 2019 volledig voorzien van nieuwe toestellen en uitgebreid met een kabelbaan. Onderhoud en keuring van de toestellen wordt door gemeente Opsterland gedaan.

De Smidte:
Dit beweegpark is in 2020 aangelegd en bestaat uit 5 outdoor fitnesstoestellen, 2 rekstokken en een 2 trainingsbankjes.
In het aparte speelgedeelte staat een dubbele schommel. Onderhoud en keuring van speeltoestellen wordt door gemeente Opsterland gedaan. Onderhoud van de fitnesstoestellen is voor rekening van Plaatselijk Belang.