Hoe en wat van de Vereniging Tuinclub Terwispel

voorjaarsbloemstuk-1

voorjaarsstuk

roos De Tuinclub van Terwispel is ontstaan binnen de organisatie van de Plattelandsvrouwen Terwispel. Er was behoefte om eens wat meer met bloemen en tuinen te doen, van daar heb ik het initiatief genomen om een tuinclub op te richten en heb de hulp gevraagd van mijn buurvrouw, Grietje Krist. Samen hebben wij dus de tuinclub opgericht. We zijn opgericht op 18 juni 2002. We waren met een groep dames en het bestuur van de plattelandsvrouwen te gast bij Grietje Krist. Er werd besloten dat niet- leden van de plattelandsvrouwen € 5,00 per jaar moesten betalen. Op 22 januari 2007 zijn wij doorgegaan als Vereniging Tuinclub Terwispel, we hebben statuten laten maken en zijn aangesloten bij de kamer van koophandel. Nu betalen alle leden van de tuinclub € 5, 00 per jaar. De creaties die gemaakt worden zijn kostendekkend.

Paasstuk

Paasstuk

Elke maand is er een activiteit, tot de zomer en in de herfst- en winterperiode maken we seizoen gebonden creaties. Zo veel mogelijk gebruikmakend van spullen uit eigen tuin. In de zomer trekken we er op uit om bijzondere tuinen te bekijken of bezoeken we een kwekerij. In november/december, bezoeken we soms een fair of een show om al wat in de kerststemming te komen. Op dit moment bestaat de tuinclub uit 94 dames. Als het aantal van 100 is bereikt is er een stop en maken we een wachtlijst aan. Heren mogen zich best aansluiten hoor!
Het bestuur bestaat intussen uit 4 dames:

Lijkt het je nu leuk om eens mee te doen aan een activiteit van de tuinclub of wil je eerst nog wat meer weten, zoek dan contact met een van ons.

Bestuur:
Voorzitter: Wytske Krist, wytskekrist@gmail.com, 0513-688958
Penningmeester: Jikke Pietersma, fam.pietersma@hetnet.nl, 0513-571564
Secretariaat: Annachiena de Vos, melle.annachiena@hetnet.nl, 0513-572200
Lid: Grietje de Wal, gtdewal@hetnet.nl, 0513-571602