De oudejaarsploeg is ontstaan nadat de verschillende keten van Terwispel op oudejaarsdag samen het carbidschieten gingen organiseren op het land van boer Jorna naast Anker Stuy Coatings. Na de eerste editie hiervan bleek er een grote groep Terwispelers dit als een gezellig samenkomen te ervaren op oudejaarsdag. De editie daarop werd er ook een koek-en-zopie bij het carbidschieten gevoegd, dit zorgde voor een nog gezelliger sfeer.
 
Door het steeds meer organisatie vragende evenement is er een bestuur/organisatie samengesteld om de daaropvolgende edities te regelen. De opzet van dit evenement is om de dorpelingen nog meer een verenigd gevoel te geven, en dit door de jeugd van Terwispel voor Terwispel.
 
Om ook iedereen een goed nieuwjaar te wensen onder het genot van een drankje, livemuziek en vuurwerk is er vervolgens een tent bij gekomen, dit is op het stuk land tegenover het Feantsje georganiseerd. Eerst een legertent die de daaropvolgende jaren tot een tent van 45 meter lengte is uitgegroeid.
 
Door het contact met Emiel Stoffers (Zanger De Hûnekop) is ervoor gekozen om in de 2018/2019-editie een matinee te organiseren waarbij de eventuele winnende #1 van de Fryske top 100 aanwezig zou zijn. En ja hoor Oele Plop met “Ik wie smoar” won deze editie de top 100 lijst. Door het grote succes hiervan is deze matinee op 1 januari niet meer verdwenen.
 
Met deze enthousiaste ploeg van vrijwilligers hopen we dit tot een jaarlijks terugkerende evenement te maken!
“troch it doarp foar it doarp”.

Huidige bestuur:
Voorzitter: Marco Boonstra
Secretaris: Jan Gerrit Post
Penningmeester: Jelle Hof
Lid: Marco Verloop
Lid: Hielke de Vos

E-mail: Oudejaarsploegterwispel@gmail.com
Facebook: Oudejaarsploeg Terwispel