Dorpsgenoten van Terwispel en Tijnje
 
Iedereen is geschrokken van de oorlogssituatie in Oekraïne. Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het dodelijk geweld. Veel mensen in Tijnje en Terwispel bieden al hulp in de vorm van giften, onderdak etc. Ook als kerkenraad en kerkrentmeesters van PKN Tijnje – Terwispel willen wij hulp bieden. Wij stellen de “Utkomst” beschikbaar en zullen deze inrichten voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Hiervoor en voor begeleiding kunnen wij uw hulp gebruiken. Wij doen dan ook graag een beroep  op iedereen in Tijnje en Terwispel om iets bij te dragen.
Bijgaand vindt u een lijst met goederen en huisraad om deze vluchtelingen te voorzien van de eerste noodzakelijke voorzieningen.
Heeft u geen goederen maar wilt u wel op een andere manier mee werken neem dan contact op met een van de onderstaande personen. Ook alle vragen zijn welkom. Wij hopen u op deze manier voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben. U kunt bij de onderstaande personen reageren.
 
Andries Hoekstra 06-20530609, ds. Frans Willem Verbaas, Anna Rijpma, Annet Koopmans, Tineke Altena en Frank de Koster. Wij hebben ook een emailadres aangemaakt en dat is Oekrainepgtt@gmail.com.
 
Wat is er nodig!
 
-Bedden; 2 persoons, 1 persoons, stapelbed, ledikantje. Inclusief matrassen, dekbedden en beddengoed. -Handdoeken, washandjes en douchebenodigdheden.
– Kookgerei. Kookpannen, pannenkoekpannen, wok, opscheplepels en spatels.
– Wasmachine, droger en droogrek. Waspoeder.
– Fietsen, -Speelgoed. zowel voor binnen als buiten. Afhankelijk van leeftijd.
– Radio, TV. Eventueel grote gordijnen om afscheiding te maken tussen bedden.
– Kleding. Ook afhankelijk van wie er komt. Voedselvoorraad voor eerste moment.